Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grecia ameninţă România. Bătălia statelor europene pe fonduri structurale neutilizate

A- A A+
Grecia ameninţă România. Bătălia statelor europene pe fonduri structurale neutilizate

România riscă să piardă fondurile structurale neutilizate, potrivit unei analize făcute de Deutsche Welle, autorii precizând că preţul pe care UE este dispusă să-l plătească pentru ca Grecia să rămână în zona euro ar putea conţine şi aceste fonduri, informează www.mediafax.ro

În disensiunile dintre Germania şi Franţa, care au puncte de vedere ireconciabile privind soluţionarea crizei din zona euro, pare a fi direct implicată şi România, dacă se va ajunge la o înţelegere referitoare la finanţarea Greciei. Comunicatul emis de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, oferă o expresie fermă a garanţiilor suplimentare oferite Greciei: „Ne vom asigura că fonduri structurale europene şi alte instrumente vor fi mobilizate pentru ca Grecia să fie reaşezată pe drumul creşterii economice şi a creării de noi locuri de muncă”.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a pledat pentru mobilizarea cît mai urgentă a acestor fonduri, mai cu seamă că vor avea alegeri în Grecia pe 17 iunie.

Germania şi Franţa nu pot cădea la un acord nici în privinţa emiterii euro-obligaţiunilor. Preşedintele Franţei crede că toate statele membre ale zonei euro ar trebui să emită împreună obligaţiuni, în timp ce finanţiştii germani nu admit o politică comună prin care să fie garantate euro-bondurile.

Related Posts with Thumbnails