Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grecia ar putea fi exclusă din Zona euro,dacă nu se ajunge duminică la un acord privind guvernul

A- A A+
Grecia ar putea fi exclusă din Zona euro,dacă nu se ajunge duminică la un acord privind guvernul

Grecia ar putea fi exclusă din Zona euro, dacă nu reuşeşte să ajungă duminică la un acord privind formarea unei coaliţii guvernamentale, au declarat surse din guvernul de la Atena, citate de postul de radio Skai.

„Există un risc mare de excludere din Zona euro”, a declarat o sursă guvernamentală citată sub acoperirea anonimatului.

Anterior, liderul principalul partid elen de opoziţie a cerut din nou ca premierul Giorgios Papandreou să demisioneze, pentru deblocarea crizei politice din ţară. Preşedintele partidului Noua Democraţie, Antonis Samaras, a declarat după o întâlnire cu preşedintele că, dacă premierul a demisiona, „totul se va debloca”.

El nu a precizat dacă se va alătura unui guvern de unitate naţională, aşa cum a propus Papandreou, dar a precizat că este „hotărât să ajute”.

Antonis Samaras, şeful partidului Noua Democraţie, a anunţat sâmbătă că refuză sa facă parte dintr-un guvern de uniune naţională propus de Papandreou. El a spus că actualul premier este periculos pentru Grecia şi a cerut din nou convocarea de alegeri imediate.

Însă Papandreou a subliniat că alegerile trebuie să aştepte până după aprobarea pachetului de salvare oferit de UE.

Două sondaje de opinie date publicităţii sâmbătă sugerează că grecii ar prefera un guvern de uniune naţională în locul alegerilor anticipate.

Papandreou s-a întâlnit cu preşedintele Karolos Papoulias sâmbătă, la câteva ore după ce a supravieţuit unui vot de încredere în Parlament.

Papoulias a cerut forţelor politice din ţară să îşi depăşească diferenţele şi să colaboreze pentru a rezolva o criză care pune în pericol întreaga Zonă euro. „Consensul este singura cale”, a afirmat Papoulias.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails