Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grupul austriac OMV a finalizat achiziţia companiei Petronas Carigali Ltd din Pakistan

A- A A+
Grupul austriac OMV a finalizat achiziţia companiei Petronas Carigali Ltd din Pakistan

Grupul energetic austriac OMV a anunţat că a finalizat la 11 iulie achiziţia întregului capital social al companiei de E&P a Petronas în Pakistan de la Petronas International Corporation Limited (Petronas).

Guvernul din Pakistan a aprobat tranzacţia privind transferul de capital şi preluarea controlului, aceasta fiind conformă legislaţiei în vigoare. Potenţialul ridicat de dezvoltare a portofoliului cumpărat va contribui la creşterea producţiei în Pakistan până la aproximativ 25.000 bep/zi până în 2014.

„Licenţele de producţie, dezvoltare şi explorare cumpărare vor consolida poziţia OMV în rândul principalilor producători externi de gaze naturale din Pakistan. OMV este aproape de a-şi atinge obiectivul activităţii sale în Pakistan, şi anume de a-şi creşte producţia la aproximativ 25.000 bep/zi până în 2014”, a declarat membru al Consiliului Director OMV, responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie (E&P), Jaap Huijskes.

Oficialii OMV spun că portofoliul cumpărat va consolida considerabil poziţia OMV în Pakistan. Odată încheiată tranzacţia privind transferul de capital şi preluarea controlului, producţia OMV creşte cu aproximativ 1.000 bep/zi, la 15.000 bep/zi. Achiziţia include licenţele de explorare Mubarak și Mehar, precum şi licenţele de dezvoltare şi producţie Mehar şi Mubarak din bazinul fluviului Indus, în centrul Pakistanului. Prin această tranzacție, Pakistan capătă o importantă poziție strategică în portofoliul E&P al companiei și va contribui la realizarea obiectivelor de creștere pe termen lung ale OMV.

OMV și-a început activitatea în Pakistan în 1991. Producția brută, operată și procesată de către OMV (Pakistan) se ridică la 530 milioane scf/d (90.000 bep/zi), ceea ce constituie circa 13% din rezervele de gaze naturale ale Pakistanului. Țara asigură potențial de creștere prin explorări prospective și zonele sub-explorate. Mediul propice de business și cererea ridicată de energie susțin obiectivele de creștere.

În T1/2011, producția de petrol și gaze naturale a OMV era de 304.000 bep/zi. La sfârșitul lui 2010, OMV deținea rezerve dovedite de aproximativ 1,15 miliarde bep. În țările sale cheie, România și Austria, OMV se concentrează pe reducerea declinului natural și pe creșterea ratelor de recuperare din câmpurile mature. Se așteaptă creșteri din dezvoltarea de noi câmpuri, din explorare și achiziții internaționale. OMV urmărește să-și extindă portofoliul existent până la și dincolo de masa critică, la nivelul producției pe fiecare țară, căutând noi zone de creștere în regiunea Mării Caspice, în Orientul Mijlociu și America de Nord, unde OMV se poate folosi de avantajul expunerii E&P existente.

OMV Pakistan Exploration GmbH este o subsidiară deținută integral de OMV Aktiengesellchaft, care activează în Pakistan din anul 1991. Principalele operațiuni ale OMV se desfășoară în regiunea Indusului central, unde compania și-a construit o poziție solidă ca operator, extinzându-se totodată și în alte regiuni din țară în care au loc proiecte de explorare interesante. Pe lângă licențele nou achiziționate, OMV deține trei licențe de explorare și două licențe de explorare și producție în centrul bazinului Indusului, respectiv patru licențe de explorare în zona Baluchistan. Producția zilnică a OMV în Pakistan este de aproximativ 15.000 bep; producția brută operată și procesată de OMV Pakistan se ridică la 530 milioane scf/d (90.000 bep/zi), ceea ce reprezintă circa 13% din rezervele de gaze naturale ale Pakistanului.

Cu vânzările grupului de 23,32 miliarde de euro şi o forţă de muncă de 31.398 de angajaţi în 2010, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. În domeniul Explorare și Producție (E&P), OMV activează în două țări principale, România și Austria, și deține un portofoliu internațional echilibrat. La sfârșitul anului 2010, OMV deținea rezerve dovedite de petrol și gaze naturale de aproximativ 1,15 miliarde bep și a înregistrat o producție de aproximativ 304.000 bep/zi în T1/2011. În domeniul Gaze Naturale și Energie (G&P), OMV a comercializat aproximativ 18 miliarde metri cubi de gaze naturale în 2010. În domeniul Rafinare și Marketing (R&M), OMV avea la sfârșitul anului 2010 o capacitate anuală de rafinare de 22,3 milioane de tone și aproximativ 4.800 de stații de distribuție carburanți în 13 țări, printre care și Turcia. În Austria, OMV operează o rețea de conducte cu o lungime de 2.000 de km și cu o capacitate comercială de circa 89 miliarde m3 în 2010. Cu o capacitate comercială de aproximativ 34 miliarde mc în 2010, platforma de gaze naturale a OMV, Central European Gas Hub, se numără printre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa Continentală.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails