Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale

A- A A+
Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale, care prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea în ţară a produselor cu risc ridicat de evaziune şi taxarea inversă a TVA la produse precum cerealele, legumele şi produsele din carne.

Potrivit ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Ordonanţa de Urgenţă introduce un control mai strict la introducerea în țară a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune ”trecerea pe culoare specifice” și plata TVA sau a altor obligații vamale și fiscale în puncte prestabilite. Este instituită totodată taxarea inversă a TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea și produsele din carne sau zahărul și este introdus ”registrul operatorilor intracomunitari”, în încercarea de a elimina evaziunea în zona TVA. Magazinele duty-free vor plăti anticipat TVA, accize şi taxe vamale.

În ceea ce privește antrepozitul fiscal, rămân antrepozitele fiscale de producție și dispar cele de depozitare, cu excepția celor care aparţin producătorilor de țigări şi rafinăriilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionări şi insolvenţă, Guvernul a introdus obligativitatea solicitării avizului Fiscului în cazul cesionării şi a fost introdusă o răspundere comună a administratorului în cazul insolvenţei.

Actele de contrabandă nu vor mai fi considerate contravenţii, ci infracţiuni.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails