Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul a alocat peste 1,12 miliarde de lei pentru plata unor arierate acumulate de 5 ministere

A- A A+
Guvernul a alocat peste 1,12 miliarde de lei pentru plata unor arierate acumulate de 5 ministere

Executivul a decis miercuri să majoreze bugetele a cinci ministere, pentru plata unor arierate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean.

Sumele alocate sunt cuprinse între 40 milioane de lei şi 450 milioane de lei şi vor fi transferate din fondul de rezervă al Guvernului.

Astfel, Ministerul Sănătăţii va primi suma de aproximativ 435 milioane de lei, pentru achitarea datoriilor acumulate pentru medicamentele compensate şi gratuite, a arătat Ioana Muntean.

Bugetul Ministerului Transporturilor va fi majorat, de asemenea, cu 450 milioane de lei, pentru plata obligaţiilor către furnizorii de energie electrică, iar bugetul Ministerului Dezvoltării va fi suplimentat cu 150 milioane de lei, pentru plata unor datorii acumulate ca urmare a efectuării unor lucrări în cadrul proiectelor de canalizare şi alimentare cu apă la sate.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei va primi în plus 50 milioane de lei, bani care vor merge către autorităţile locale, “fondurile fiind destinate plăţilor pentru lucrări de reabilitate şi modernizare a unor şcolilor”.

Bugetul Ministerul Mediului va fi suplimentat cu suma de  40 milioane de lei, în vederea achitării unor datorii accumulate pe proiecte de infrastructura mediului. “Fondurile vor fi folosite pentru realizarea unor investiţii de interes naţional, derulate prin Administraţia Naţională Apele Române”, a precizat reprezentantul Executivului.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails