Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul a aprobat scrisoarea către FMI

A- A A+
Guvernul a aprobat scrisoarea către FMI

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scrisoarea către FMI, urmând ca membrii Cabinetului să se reunească din nou în şedinţă, cel mai probabil duminică, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

Guvernul s-a angajat, în cadrul negocierilor cu FMI, să reducă masa salarială în sistemul bugetar cu 25% şi pensiile cu 15%, pentru a atinge un deficit de 6,8% din PIB în 2010. Dacă nu ar fi luate măsuri de reducere a cheltuielilor, deficitul bugetar ar ajunge la 9,1% din PIB.

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri că măsurile negociate cu FMI pentru reducerea cheltuielilor vor fi cuprinse în două proiecte de Lege pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea –  unul cu privire la încadrarea în deficitul bugetar, iar celălalt de stabilire a unor măsuri în domeniul pensiilor. Salariul minim pe economie, pensia socială minimă de 350 de lei, alocaţia pentru copii, indemnizaţia de handicap și venitul minim garantat nu vor fi afectate de reduceri, iar indemnizația pentru creșterea copilului va scădea cu 15%, nu cu 25%, cum s-a propus iniţial, a decis miercuri coaliţia de guvernare.

Sursa:  NewsIn

[media id=5]

Related Posts with Thumbnails