Guvernul a decis capitalizarea suplimentară a FNGCIMM cu 46 milioane euro


Executivul a decis în şedinţa de miercuri capitalizarea suplimentară a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) cu 46 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Măsura face parte dintr-un set destinat dezvoltării schemelor de garantare pentru prefinanţarea, finanţarea şi cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană pentru IMM-uri.

„Capitalizarea FNGCIMM ar conduce la implementarea unui volum de proiecte de investiţii IMM de circa două miliarde de euro. Pe baza experienţei anterioare a Fondului privind valoarea medie a garanţiilor aferente proiectelor de investiţii, implementarea propusă este estimată ca fiind aferentă cofinanţării/prefinanţării unui număr de peste 7.000 de întreprinderi mici, corespunzător unui număr de 67.000 – 75.000 locuri de muncă create şi/sau menţinute ca urmare a capitalizării suplimentare a FNGCIMM”, se arată în comunicat.

MFP precizează că, în perioada 2007-2013, România beneficiază de aproximativ 19,7 miliarde euro în cadrul politicii de coeziune economică şi socială a Uniunii Europene în vederea reducerii disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre UE.

Sursa: NewsIn