Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul ar putea renunţa la introducerea impozitului forfetar, acest subiect este discutat cu FMI

A- A A+
Guvernul ar putea renunţa la introducerea impozitului forfetar, acest subiect este discutat cu FMI

Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat, luni, că se poartă discuţii cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Modială privind înlocuirea impozitului minim, analizându-se introducerea unui sistem simplificat pentru IMM-uri.

Întrebat dacă Guvernul va renunţa la impozitul forfetar ca înlocuitor pentru impozitul minim, ministrul a precizat că organismele financiare internaţionale au apreciat, analizând execuţia bugetului, că nu este necesară compensarea eliminării impozitului minim.

„Noi am avut discuţii şi cu FMI şi Comisia Europeană şi Banca Mondială. Analizând rezultatele privind execuţia bugetului cei de la FMI, CE şi BM au spus că nu trebuie să compensăm eliminarea impozitului minim. Am convenit să analizăm introducerea unui sistem simplificat pentru IMM-uri. Suntem în derularea unor asemenea acţiuni, avem asistenţă de la cele trei organisme financiare”, a spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a avut discuţii cu mediul de afaceri pe marginea înlocuirii impozitului minim. În septembrie, el fusese mandatat de Guvern să vină cu o variantă de impozit forfetar care să se aplice de la 1 ianuarie.

„Am fost mandatat de către Guvern ca într-o lună să venim cu o variantă de impozit forfetar. Am discutat şi cu Comisia Europeană, şi cu FMI despre decizia luată astăzi şi măsurile pe care urmează să le luăm începând cu 1 ianuarie. O să definitivăm acest lucru împreună cu FMI şi CE pentru că vor veni în misiune în luna octombrie”, spunea Ialomiţianu pe 29 septembrie.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.romanialibera.ro/

Related Posts with Thumbnails