Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul vrea ca zilierii să fie impozitaţi cu 16% şi să aibă carnete emise de Ministerul Muncii

A- A A+
Guvernul vrea ca zilierii să fie impozitaţi cu 16% şi să aibă carnete emise de Ministerul Muncii

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru reglementarea activităţilor ocazionale desfăşurate de zilieri ce prevede că acestora li se vor elibera carnete de zilieri iar banii pe care îi primesc vor fi impozitaţi cu 16%.

Ministrul Muncii Ioan Botiş a arătat că acest proiect de lege ce va fi înaintat Parlamentului spre dezbatere şi adoptare are ca scop flexibilizarea pieţei muncii şi vine în sprijinul unor producători, în special al celor din agricultură.

„Avem un impozit de 16%, un impozit pe venit, care se reţine de beneficiarul activităţii. Zilierul beneficiază de un carnet de zilier şi, ca o noutate, va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finanţe, timbru care conţine în costul lui acest impozit de 16%. Carnetul de zilier este tipărit de Ministerul Muncii, este distribuit în primării, pentru că au o răspândire teritorială corespunzătoare. Producătorul se duce la primărie şi face o cerere prin care i se atribuie un număr de carnete şi timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreşte. În măsura în care plăteşte timbrele, el beneficiază de un număr de zilieri pe care îi poate angaja, vorbim de muncă necalificată”, a explicat ministrul Ialomţianu.

El a arătat că Inspecţia Teritorială a Muncii va fi cea care va controla respectarea de către angajatori a noilor prevederi, după ce, în termen de 60 de zile de la aprobarea legii, Ministerul Finanţelor va elabora normele metodologice.

Sursa: NewsIn

Foto: http://partidulfortacivica.ro/

Related Posts with Thumbnails