Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Hidroelectrica a luat o linie de credit de 120 milioane lei de la Banca Transilvania

A- A A+
Hidroelectrica a luat o linie de credit de 120 milioane lei de la Banca Transilvania

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, a angajat o linie de credit în valoare de 120 milioane lei cu Banca Transilvania pentru finanţarea capitalului de lucru al companiei energetice, urmând a fi rambursat într-o perioadă de un an.

Creditul a fost semnat vineri, la sediul Hidroelectrica SA, a anunţat compania.

De asemenea, Hidroelectrica a anunţat în luna iulie că va beneficia de un împrumut de 110 milioane euro de la BERD pentru modernizarea capacităţilor de producţie a energiei şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale. Investiţiile vizează reabilitarea a şase unităţi de la Stejarul Bicaz, hidrocentrală cu o vechime de 50 ani şi cu o capacitate totală de 210 MW, aflată pe râul Bistriţa. Împrumutul acoperă circa 80% din costurile proiectului, estimate la 136,9 milioane euro, iar diferența va fi acoperită de Hidroelectrica din sursele proprii.

Producătorul de energie a înregistrat în primele şase luni un profit brut de 51.959.658 lei, de aproape patru ori mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut, de 197.549.417 lei.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din România. Hidroelectrica foloseşte sursele regenerabile şi a acoperit anul trecut 36% din producţia de energie electrică a ţării, realizând o producţie record de 19,5 TWh.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are circa 5.300 de angajaţi. Hidroelectrica administrează 326 centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, ce însumează o putere instalată de peste 6.300 MW.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails