Hipermarket, amendat pentru că depozita apa minerală în plin soare


Angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj au fost sesizaţi că zeci de baxuri de apă minerală zac în soare în curtea unui hipermarket din Cluj-Napoca. La faţa locului, obiectul sesizării s-a dovedit a fi adevărat.Astfel, ei au descoperit că în curtea interioara a operatorului economic apa era depozitată, sub directa influenţa a razelor soarelui, la o temperatură de 35 grade, deşi producătorii indicau pe etichetă păstrarea apei la loc uscat şi răcoros, ferit de îngheţ şi razele directe ale soarelui. Este vorba despre o cantitate de 55.704 litri de diverse sortimente de apă minerală, echivalentul a 74 euro paleţi.

CJPC informează că producătorul, în documentele ce cuprind condiţiile de transport şi depozitare, stipulează că în cazul nerespectării condiţiilor de depozitare “nu mai răspunde de asigurarea perioadei de garanţie şi a parametrilor calitativi ai apei”.

Pentru neconformităţile constatate operatorul economic a fost amendat cu 30.000 lei, iar comisarii au dispus depozitarea apei în spaţii special amenajate, respectându-se condiţiile de depozitare impuse de către producători.

În perioada imediat următoare, acţinea de control va fi extinsă şi la alte hipermarket-uri, depozite, magazine de cartier.

SURSA: ClujToday