Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

În 2012 vor fi schimbări semnificative în sectorul companiilor de stat, spune Franks

A- A A+
În 2012 vor fi schimbări semnificative în sectorul companiilor de stat, spune Franks

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat duminică, la Pro TV, că în 2012 vor fi schimbări semnificative în sectorul companiilor de stat, urmând ca din privatizări să fie obţinute sute de milioane de euro, care nu vor intra însă la buget, ci într-un fond special.

„Trebuie pregătite programe de reformă pentru toate companiile, sunt încă în perioada de pregătire, dar în cadrul negocierilor s-a stabilit un calendar. În 2012 vor fi schimbări semnificative la companiile de stat, multe vor avea management privat şi se vor privatiza, parţial sau majoritar(…)Vom avansa pe mai multe planuri şi avem în vedere companiile mari de stat din căi ferate și energie care vor avea managament privat. Din moment ce vor fi privatizate vor avea și management privat, așa că nu va fi nevoie să ne batem capul cu ele, în mod special”, a spus Franks.

Potrivit acestuia, banii din privatizare vor merge într-un fond special, nu la buget.

„Banii din privatizare merg într-un fond special, nu direct la buget. La FMI, banii din privatizare nu sunt considerați venituri. Este o abordare conservatoare, pentru a evita cheltuirea lor imediată şi să fim siguri că România se poate autofinanţa şi fără banii din privatizări. Ne așteptăm să obținem sute de milioane euro, dacă privatizările au succes”, a mai precizat Franks.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails