Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

În România o firmă nu se poate înfiinţa în trei zile

A- A A+
În România o firmă nu se poate înfiinţa în trei zile

Chiar dacă Executivul a anunţat că o firmă va putea fi înfiinţată în România în termen de trei zile, avocaţii şi consultanţii contactaţi de www.zf.ro spun că în acest moment realitatea arată altfel. Astfel doar periaoda de colectarea a titror actelor necesare înfiinţării durează cel puţin şapte zile.

Pentru a constitui o firmă în România este nevoie de un drum până la Registrul Comerţului pentru rezer­va­rea numelui firmei, un drum la Administraţia Financiară pentru obţinerea certificatului pentru sediu, unu la notar pentru declaraţia de specimen de semnătură, unu la Aso­ciaţia Locatarilor (dacă sediul este într-un bloc de lo­cuinţe) pentru obţinerea aprobării şi un drum până la bancă pentru depunerea capitalului social. Doar ob­ţi­ne­rea aprobărilor şi actelor durează cel puţin o săptămână.

Spre deosebire aceeaşi sursă menţionează cazul Franţei, unde înfiinţarea unei firme durează mult mai puţin, întrucât constituitorii nu sunt obligaţi să rezerve numele societăţii sau să meargă la notar pentru a face declaraţii de specimen de semnătură.

Related Posts with Thumbnails