Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Indexarea tichetelor de masă, de creşă şi a tichetelor cadou nu mai este obligatorie

A- A A+
Indexarea tichetelor de masă, de creşă şi a tichetelor cadou nu mai este obligatorie

Angajatorii nu mai sunt obligaţi să indexeze semestrial cu rata inflaţiei valoarea tichetelor de masă, de creşă şi a tichetelor cadou, a anunţat joi Executivul.

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată în şedinţa de joi, Guvernul lasă la latitudinea angajatorilor decizia de a opera astfel de indexări, sintagma „se indexează semestrial” fiind înlocuită cu „va putea fi indexată semestrial”.

„La propunerea unor angajatori şi în urma unor discuţii cu sindicatele si patronatele, Guvernul a decis să modifice textul iniţial al legii, după cum urmează: <valoarea nominală a unui tichet de masă, de creşă şi tichet cadou va putea fi indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de INS>. Textul anterior al legii prevedea că valoarea nominală a unui tichet de masă, de creşă şi tichet cadou se indexează semestrial cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de INS”, explică Executivul.

Modificările au avut în vedere tichetele de masă, de creşă şi tichetele cadou care se acordă de către Companiile Naţionale şi regiile cu capital de stat care se autofinanţează. „Menţionăm că în sistemul bugetar, potrivit  Legii 283/2011, în anul 2012 nu se acordă tichetele de masă, de creşă şi tichetele cadou”, precizează sursa citată.

„Decizia luată astăzi este în concordanţă cu Strategia fiscal-bugetară şi cu angajamentul Guvernului privind restrângerea cheltuielilor bugetare”, motivează Executivul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails