Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

„India -destinaţie atractivă în domeniul investiţiilor şi comerţului”

A- A A+

„India -destinaţie atractivă în domeniul investiţiilor şi comerţului”

În decursul ultimilor doi ani, India a cunoscut o traiectorie de creştere ridicată în aproape toate domeniile de activitate economică. În prezent, este economia cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial, cu un PIB anual de 7,6% în anul 2015 şi o valoare estimată la 7,5-7,9% pentru 2016. Toate agenţiile financiare şi de rating internaţionale au apreciat o creştere puternică pentru India, pe termen mediu şi lung considerând ţara noastră ca destinaţia nr.1 privind atragerea unor angajamente externe de investiţii.

Guvernul Indiei susţine acest trend pozitiv prin liberalizarea reglementărilor şi facilitarea unor politici de dezvoltarea afacerilor şi investiţiilor în ţară. Astfel, guvernul a majorat plafonul Investiţiilor Străine Directe / ISD până la 100% în aproape toate sectoarele, inclusiv Parcurile industriale, Construcţii, Căi ferate, Telecom, Apărare, Extracţiile de petrol şi gaze, Aeroporturi, Produse farmaceutice, Biotech, Echipamente medicale, Minerit, Comerţ (cu ridicata, cu amănuntul, Comerţ electronic), Industria de prelucrare alimentară etc. Au fost lansate o serie de proiecte-pilot, cum ar fi „Brand de India”, „India Digitală „, „Competenţa în India”, „Iniţiativa oraşelor inteligente” atrăgând un interes substanţial şi investiţii din străinătate.

În eforturile de continuare a acestei evoluţii, Ambasada a publicat o broşură intitulată „India -destinaţie atractivă în domeniul investiţiilor şi comerţului” în limba engleză şi în limba română. Broşura conţine informaţii relevante privind performanţa sectoarelor-cheie, oferind detalii despre iniţiativele guvernului indian privind oportunităţile oferite antreprenorilor străini.

De asemenea, s-a publicat și o broşură intitulată „Ghid de orientare privind importul de medicamente şi produse farmaceutice din India”.

Pentru exemplare ale broşuriilor în ambele limbi puteți contacta: Ambasada Indiei la București, Bulevardul Aviatorilor Nr. 46, Sector 1, Bucureşti, Telefon – 0372147432, E-mail: fscom@eoiromania.in, cons.bucharest@mea.gov.in

Ambasada comunică, periodic, către toate Camerele de Comerţ şi Industrie din România informaţii privind Târgurile şi Expoziţiile organizate în India, în diferite sectoare.

 

 

Sursa:

Ambasada Indiei la București

 

Related Posts with Thumbnails