Informare Camera de Comerț și Industrie a României referitor consultări lunare cu structurile asociative din domeniul IMM și mediului de afaceri, la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului


Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în cadrul consultărilor lunare cu structurile asociative din domeniul IMM și mediului de afaceri, care au avut loc la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), în data de 10.01.2023.

Subiectele puse în discuție în cadrul întâlnirii au vizat prezentarea stadiului programelor de finanțare administrate, gestionate și derulate de către MAT.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre stadiul Programului Femeia Manager. Se estimează finalizarea verificărilor și încheierea contractelor de subvenție până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

S-a discutat și despre stadiul Programului Start-up Nation. Se estimează încheierea contractelor de subvenție până la începutul lunii aprilie 2023.

Proiectul IMM Agri – Food a fost finalizat cu succes potrivit organizatorilor, iar în prima jumătate a anului 2023 se urmărește lansarea Programului Comerț – Servicii, a Programului Microindustrializare și a Programului de accelerare a întreprinderilor mici si mijlocii.

În planurile pentru 2023 se regăsește și măsura HoReCa 2, însă în ceea ce privește asigurarea bugetului necesar, este mai degrabă probabil ca aceasta să fie făcută din fonduri europene și nu din fonduri alocate de la bugetul de stat.

Pentru informații suplimentare, persoana de contact din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, Direcția Strategii, Politici și Proiecte, Biroul Strategii, Politici si Proiecte este dna. Luiza Chiriac, telefon 0722 585 096, e-mail: luiza.chiriac@ccir.ro.

Surse;

Camera de Comerț și Industrie a României