Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ING: Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte cu până la 5% în acest an şi cu circa 10% în 2012

A- A A+
ING: Piaţa asigurărilor de viaţă va creşte cu până la 5% în acest an şi cu circa 10% în 2012

Piaţa românească de asigurări de viaţă va spori în acest an cu până la 5% faţă de 2010, urmând să avanseze cu circa 10% în 2012, în condiţiile creşterii veniturilor populaţiei, a declarat marţi directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman.

„Estimăm o creştere a pieţei de asigurări de viaţă de până la 5% în acest an, mai ales pe fondul revenirii creditării şi a creşterii numărului de asigurări ataşate creditelor. Pe de altă parte, nu sunt motive de creştere foarte mare pe segmentul de asigurări de viaţă, atâta vreme cât veniturile disponibile nu au crescut anul acesta”, a menţionat Coman.

Şeful ING Asigurări de Viaţă a mai spus că, în aceste condiţii, nu ne putem aştepta la o revigorare a pieţei de asigurări de viaţă în 2011. „Totuşi, sentimentul de încredere a încercat oarecum să îşi revină, oamenii au început să consume şi cred că în 2012 începem să ne revenim cu adevărat şi vom înregistra o creştere de circa 10%, în condiţiile creşterii veniturilor populaţiei”, a mai spus Cornelia Coman.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piaţa asigurărilor din România a scăzut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei. Astfel, piaţa de asigurări generale a scăzut în 2010 cu 7,5%, la 6,69 miliarde lei faţă de 2009, în timp ce piaţa de asigurări de viaţă a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails