Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

INS: Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut în primele şapte luni cu 15,1%, la 24.093

A- A A+
INS: Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut în primele şapte luni cu 15,1%, la 24.093

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele şapte luni ale acestui an cu 15,1%, la 24.093, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (mai puţin cu 937 autorizaţii), Nord-Vest (-915 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-864 autorizaţii) şi Sud-Est (-685 autorizaţii). O creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Vest (mai mult cu 140 autorizaţii)”, se arată în comunicatul emis luni de INS.

De asemenea, numai în luna iulie 2010 s-au eliberat 4.266 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (din care 63,5% sunt pentru zona rurală), în scădere cu 5,6%  faţă de luna iulie din 2009. Scăderea este reflectată în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-131 autorizaţii), Sud-Muntenia (-65 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-60 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-59 autorizaţii). Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în trei regiuni de dezvoltare: Vest, Nord-Est şi Centru.

Totodată, faţă de luna iunie 2010, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în iulie cu 6,2%. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în regiunile Sud-Vest Oltenia (-146 autorizaţii), Sud-Muntenia (-104 autorizaţii), Nord-Est (-93 autorizaţii) şi Vest (-34 autorizaţii). Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Vest, potrivit INS.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro

Related Posts with Thumbnails