Instituții publice și organizații locale analizează, printr-un proiect european, calitatea vieții clujenilor


Grupul Local de Acțiune (GLA) de la Cluj, format din 17 reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor locale, va intervieva 300 de clujeni pentru a vedea care este nivelul bunăstării locuitorilor orașului. Astfel, în urma celei de-a doua întruniri, susținută pe 30 august, GLA Cluj  a stabilit metoda prin care va studia informațiile privitoare la standardele de trai ale cetățenilor.

Prin urmare, membrii grupului vor vorbi cu oameni proveniți din diferite medii sociale și vor afla care sunt problemele reale cu care  ei se confruntă, nu cele care transpar din documentele oficiale. De altfel, fiecare dintre organizațiile care fac parte din GLA are rolul să identifice anumite categorii sociale și să observe, în urma dialogului cu acești subiecți, aspecte relevante  pentru societatea clujeană.

Această cercetare va dura șase luni, iar datele obținute vor fi folosite la alcătuirea Planului Local de Acțiune. Ca atare, acest plan are ca scop să formuleze strategii de incluziune socială. Pentru ca fiecare om, indiferent de starea sa materială, să simtă că aparține comunității. Constituirea grupului și a planului de acțiune sunt pași ai proiectului Rolul Dialogului Social în Promovarea Incluziunii Sociale Active. Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European și este implementat în plan național de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Totodată, în cadrul aceleași întâlniri, reprezentanții au ales secretariatul GLA Cluj, constituit din: Carmen Ciornei, responsabilă în domeniul instituțiilor publice, Ioan Constantinescu și Beatrix Cociuba, responsabili Camera de Comerț și Idustrie Cluj, Adrian Coroian, responsabil în domeniul antreprenoriatului, Alina Lobonț, responsabilă în domeniul sindicatelor și Cristina Grigore, responsabilă în domeniul ONG.

Coordonatorul local al proiectului pentru Cluj este Ana Ludușan (telefon: 0756081959, mail: ana.ludusan@cries.ro)