Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Intrunirea Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei la Camera de Comert si Industrie a României

A- A A+

 

 

Intrunirea Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei la Camera de Comert si Industrie a României

Bucuresti, 1 octombrie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a fost joi, 1 octombrie, gazda intrunirii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR). Tema conferintei a vizat noile masuri privind absorbtia fondurilor structurale si simplificarile legislative din acest domeniu, precum si alte reglementari necesare pentru modernizarea Romaniei.

In opinia Presedintelui Camerei Deputatilor, dl. Valeriu Zgonea, factorul cheie in absorbtia fondurilor europene este resursa umana: „Reforma institutionala, simplificarea procedurilor sau transparenta nu substituie factorul uman. Asadar, reformarea diviziei resursei umane ar trebuie sa fie pilonul principal pe care sa se construiasca edificiul absorbtiei fondurilor pentru 2014-2020”.

Dna. Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a reiterat problema resurselor umane, subliniind necesitatea crearii unei harti a resurselor umane prin care sa fie sustinute proiectele cu potential, care au ca efect dezvoltarea capitalului uman, ca raspuns la solicitarile si nevoile pietei muncii.

Apreciind oportunitatea demersurilor Coalitiei pentru Modernizarea Romaniei care vizeaza atat cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene alocate tarii noastre, cat si a calitatii si eficientei sociale a proiectelor astfel finantate, Ministrul Fondurilor Europene, dl. Marius Nica, a subliniat ca pe toate axele de finantare se fac pregatiri intense pentru elaborarea ghidurilor de finantare, lansarea apelurilor si demararea implementarii.

„Romania a invatat din greselile facute in exercitiul financiar 2007-2014”, a declarat dl. Marius Nica, pentru care prioritatea majora a actualei etape este simplificarea si debirocratizarea reglementarilor din domeniu, astfel incat in urmatoarele sase luni sa „se diminueze si chiar sa dispara curentul negativ referitor la fondurile europene”.

Consilierul Presedintelui CCIR, dl. Mihai Ivascu, a subliniat importanta dezbaterii comune Guvern – Parlament – Ambasade – Coalitie, in opinia domniei sale, un dialog absolut vital pentru dezvoltarea durabila a Romaniei si construirea unui stat competitiv din punct de vedere economic. „Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei si-a propus si a si reusit, printr-un dialog constant si constructiv cu diversele institutii publice, sa asigure crearea un cadru legislativ corect si transparent care sa permita absorbtia fondurilor europene ce revin Romaniei in exercitiul financiar 2014-2020. Impreuna avem datoria sa continuam demersurile si in alte domenii vitale, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii Romaniei, care este una dintre cele mai slabe, daca nu cea mai slaba din Uniunea Europeana, atragerea investitiilor private si promovarea investitiilor publice in domenii cheie si generatoare de valoare adaugata”, a declarat dl. Mihai Ivascu.

Biroul Comunicare Publica

tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Sursa:

Camera de Comert si Industrie a României

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
www.ccir.ro

 

 

Related Posts with Thumbnails