Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Investitorii belgieni sunt interesaţi de domeniul feroviar şi al serviciilor poştale

A- A A+
Investitorii belgieni sunt interesaţi de domeniul feroviar şi al serviciilor poştale

Primul-ministru Emil Boc a avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu primul–ministru al Regatului Belgiei, Yves Leterme, în cursul căreia s-a discutat despre subiecte economice şi politice, informează un comunicat de presă remis NewsIn.

Premierul Yves Leterme a subliniat interesul investitori belgieni pentru domeniul feroviar şi cel al serviciilor poştale.  La rândul său, premierul Emil Boc a dat asigurări că guvernul român încurajează investiţiile belgiene în România şi  a exprimat speranţa că Belgia va ridica restricţiile de pe piaţa muncii belgiene, pentru muncitorii români.

Premierul Emil Boc a salutat şi rezultatul negocierilor între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Mobilităţii din Regatul Belgiei, materializat într-un Memorandum de Înţelegere.

„Acest memorandum asigură premisele şi cadrul juridic al unui parteneriat româno-belgian, care va veni în sprijinul dezvoltării unui proiect viabil care include modernizarea Gării de Nord, cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar”, a afirmat Boc.

Memorandumul de Înţelegere cu privire la cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură a fost semnat, la finalul întrevederii,  de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu şi omologul său, secretarul de stat belgian pentru mobilitate, Etienne Schouppe.

Pe de altă parte, Boc a exprimat, în cadrul întrevederii, aprecierea pentru poziţia echilibrată şi corectă a Belgiei în privinţa aderării României în Spaţiul Schengen, iar premierul  Yves Leterme a declarat, la rândul său, că ţara sa consideră că România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen.

La întrevedere au mai participat, în delegaţia belgiană,  Inge Vervotte – ministrul funcţiei publice şi al întreprinderilor publice, Etienne Schouppe – secretar de Stat pentru transporturi şi Philippe Beke – ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Pierre Cartuyvels – consilier diplomatic al Primului Ministru, Marilyn Neven – consilier, şeful protocolului Primului Ministru, iar în delegaţia română, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Bogdan Aurescu, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, secretarii de stat – Ştefania Ferencz şi Ioana Muntean, precum şi consilierul de stat, Andreea Vass.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails