Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Investitorii străini ar cumpăra imobile în România. Instabilitatea financiară a blocat tranzacţiile

A- A A+
Investitorii străini ar cumpăra imobile în România. Instabilitatea financiară a blocat tranzacţiile

Investitorii străini se arată interesaţi de piaţa imobiliară românească. Dar, încă ezită să achiziţioneze proprietăţi imobiliare în zonă din cauza instabilităţii financiare cu care se confruntă România, susţine un studiu al firmei de consultanţă imobiliară JLL. Potrivit Mediafax, analiştii companiei sunt totuşi optimişti şi chiar dacă în semestrul trei al acestui an tranzacţiile imobiliare au fost foarte reduse, în viitor se aşteaptă să se deruleze mai multe achiziţii.

“Cu toate acestea, există zvonuri referitoare la câteva tranzacţii care se află în curs de negociere şi pentru care se ţinteşte o concluzionare în trimestrul patru”, se arată în studiul „Bucharest City Report Q3 2011”, realizat de firma de consultanţă imobiliară JLL.

Investitorii străini sunt atraşi mai cu seamă de produsele de foarte bună calitate, amplasate în locaţii excelente şi vizează oportunităţi imobiliare din Bucureşti şi oraşele regionale. Până în prezent, valoarea tranzacţiilor cu proprietăţi imobiliare din România este în jurul valorii de 200 de milioane de euro, în ultimele şase luni neînregistrându-se nicio preluare. În 2011, valoarea tranzacţiilor a fost de peste 330 milioane de euro.

Related Posts with Thumbnails