Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Investitorii sud coreeni prospectează Clujul afacerilor. O delegaţie în vizită la CCI Cluj

A- A A+
Investitorii sud coreeni prospectează Clujul afacerilor. O delegaţie în vizită la CCI Cluj

O delegaţie sud coreenă a vizitat Clujul în perioada 10-13 ianuarie, iar membrii acesteia s-au arătat interesaţi de dinamica investiţiilor locale. Totodată, oficilii sud coreeni, reprezentând firme şi universitatea din Pusan, au cerut detalii despre activitatea multinaţionalelor prezente pe piaţa clujeană,  dar şi asupra importanţei şi felului în care aceste mari companii sunt percepute în plan local.

La Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj delegaţia a obţinut informaţii despre dinamica afacerilor din judeţ şi a vizionat prezentări ale CCI Cluj, ale Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca,  parcurilor industriale Tetarom  şi Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Cluj-Napoca. De asemenea, compania CSI, specializată în benzi transportatoare, a invitat grupul sud coreean să viziteze fabrica de producţie situată pe Bulevardul Muncii.

„A fost o întâlnire bilaterală cu scop diplomatic Aceasta vizită trebuie văzută ca o deschidere ce poate duce spre o colaborare între mediul de afaceri clujean şi cel coreean. Avem speranţa că în urma acestor întâlniri vor fi atrase resurse ce vor duce la posibile investiţii în Cluj”, spune Horea Cămăraşan,  şeful Departamentului de Comunicare al CCI Cluj.

Totodată, delegaţia, compusă din mandataţi ai Institute of Logistics Information Technology, ai companiei AutoAtis şi ai Pusan National University din Coreea de Sud, s-au întâlnit cu viceprimarul interimar Radu Moisim, dar şi cu persoane implicate în mediul antreprenorial.

Instituţiile sud coreene amintite au derulat împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca un proiect  de construcţie  a unui centru de cercetare, program finanţat de guvernul Coreei de Sud, însă iniţiativa a fost întreruptă. Prin intermediul Open Bridge Consortium, Asociaţie Culturală şi de Afaceri Cluj – Suwon, o delegaţie română a vizitat anterior acestei întâlnirii din ianuarie în Coreea de Sud. Oraşul Suwon se află la 30 de kilometri distanţă faţă de Seul, capitala Coreei de Sud, şi are o populaţie de peste un million de locuitori. Pusan este cea de-a două zonă metropolitană după Seul, cu o populaţie de 3,6 milioane locuitori, şi cel mai mare port oraş din Coreea de Sud.

Related Posts with Thumbnails