Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Invitația Asociației „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială” PROIS-NV la Workshop regional, 26.10.2016, Zalău

A- A A+

Invitația Asociației „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială” PROIS-NV la Workshop regional, 26.10.2016, Zalău

Municipiul Baia Mare, in parteneriat cu Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala, cu sprijinul Municipiului Zalau, prin Directia de Asistenta Sociala Comunitara Zalau, organizeaza Workshop-ul regional de informare si sensibilizare in cadrul proiectului Centrul de Educatie Timpurie Curcubeu.

Workshop-ul urmareste identificarea de bune practici sau solutii pentru promovarea egalitatii de gen, pentru facilitarea integrarii persoanelor vulnerabile pe piata muncii, in special a celor de etnie roma si a femeilor.

Pentru asigurarea unui cadru de dialog si impartasire de bune practici intre actorii regionali publici si privati, s-a constituit Comitetul Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor, o asociere nonformala sub forma unei comunitati de bune practici. In cadrul evenimentului va continua procesul de constituire a comitetului, cu adeziunea unor actori sociali relevanti la nivel regional si local. (Detalii despre Comitet si formularul de adeziune sunt disponibile AICI.)

In cadrul workshop-ului vor fi difuzate informatii pe tema egalitatii de gen si sanse, precum si despre activitatea Comitetului Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor. Sunt asteptati sa participe reprezentanti din cadrul institutiilor publice, mediului de afaceri, ONG-urilor, asociatiilor profesionale, sindicatelor si publicului larg.

Evenimentul va avea loc in data de 26.10.2016, la Zalau, incepand cu ora 11:00, pe str. 22 Decembrie 1989 nr. 9, in sala de conferinte a CENTRULUI DE ZI „NoRo”.

Sensibilizarea si constientizarea tuturor actorilor sociali in ceea ce priveste importanta impartirii responsabilitatilor de a gasi resurse, a crea si de a pune in aplicare programele sociale, educationale si de ocupare a fortei de munca destinate promovarii egalitatii de gen si integrarii socio-profesionale a femeilor si a altor grupuri vunerabile sunt esentiale pentru imbunatatirea situatiei acestora.

Cei care doresc sa sustina o prezentare in cadrul evenimentului, constand intr-un model de bune practici in domeniul incluziunii romilor sau a egalitatii de sanse si de gen sunt rugati sa se inscrie pana in data de 20.10.2016 pe mail, la adresa secretariat@prois-nv.ro.

Proiectul „Centrul de Educatie Timpurie Curcubeu” urmareste facilitarea accesului familiilor vulnerabile social la servicii, pentru asigurarea armonizarii vietii de familie cu viata profesionala, prin crearea unui Centru Educational de Educatie Timpurie, care va furniza servicii integrate pentru copil si familie: de educatie, de ocupare a fortei de munca si servicii sociale.

Proiectul „Centrul de Educatie Timpurie CURCUBEU” este implementat pe o perioada de 25 luni, respectiv 23.02.2015 – 30.04.2017, avand o valoare de 1.608.886,13 lei. Proiectul este finantat cu sprijinul financiar al Programului RO11 „Promovarea egalitatii de gen si a echilibrului intre viata profesionala si cea privata”, program finantat de Granturile SEE 2009 – 2014 si administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

Va rugam, din ratiuni organizatorice, sa ne confirmati prezenta Dvs. pana VINERI, 21 octombrie 2016 completand formularul de inscriere disponibil AICI.

Pentru participantii din afara Municipiului Zalau se asigura decontarea cheltuielilor de transport (Detalii AICI).

Pentru detalii si informatii, va rugam sa contactati Secretariatul PROIS-NV.
Silviu ISPAS | Director executiv
Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala
Secretariatul PROIS-NV
www.prois-nv.rohttps://www.facebook.com/PROISNV

Sursa:

PACTUL REGIONAL  PENTRU OCUPARE SI INCLUZIUNE SOCIALA NORD-VEST

Related Posts with Thumbnails