Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Isărescu: România are nevoie de creştere economică sustenabilă, bazată pe export, nu pe consum

A- A A+
Isărescu: România are nevoie de creştere economică sustenabilă, bazată pe export, nu pe consum

Creşterea economică ar trebui să fie bazată pe export, ca să fie sustenabilă, şi nu pe consum, care generează „focuri de paie”, de un an sau un an şi jumătate, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Acum 10-15 ani, cuvântul sustenabil era mai rău decât un barbarism când a fost folosit prima dată, chiar pe aici pe la Banca Naţională. Acum nu mai discutăm de el. Mai vedeţi dumneavoastră vreo dezbatere sau o prezentare într-un material al Uniunii Europene fără să spună creştere sustenabilă? Ajungi la concluzia că nu ne trebuie focuri de paie, mai ales acestea electorale: haideţi repede să creştem! Acesta este înţelesul adânc al reformelor structurale, cele care dau creştere de durată, comparativ cu focuri de paie electorale unde creşti consumul ca să ai creştere economică de un an sau un an şi jumătate”, a menţionat Isărescu, în cadrul ,,Forumului Bancar Român”, organizat de BNR în colaborare cu ARB şi Finmedia.

Potrivit lui Mugur Isărescu, creşterea economică bazată pe export „nu este deloc electorală” şi înseamnă muncă, înseamnă performanţă… „În anul 2000 s-au pierdut alegerile cu brio cu creşterea economică bazată pe export”, a mai spus guvernatorul BNR.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails