Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Isărescu: Trebuie să ne pregătim pentru dezintermediere bancară în România, procesul este inerent

A- A A+
Isărescu: Trebuie să ne pregătim pentru dezintermediere bancară în România, procesul este inerent

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat miercuri că România trebuie să se pregătească pentru procesul de dezintermediere bancară, pentru că este inerent, toate semnalele ducând acolo

„Noi trebuie să ne pregătim categoric pentru un deleveraging (dezintermediere bancară, n.r) în România, pentru că este un proces inerent, toate semnalele duc acolo. Că nu este drept…mutle nedreptăţi se întâmplă în lumea de astăzi şi.. dar dacă ne plângem pe umăr nu am făcut nimic. Dar o anumită pregătire în politica monetară şi în politica de supraveghere trebuie să aibă loc să evităm un credit crunch (înăsprirea condiţiilor de creditare, n.r.). Atunci hai să gândim din nou paradigmele. Avem nevoie de investiţii….de funding, băncile au nevoie de funding şi cele foarte dependente de un funding de la băncile mamă trebuie să-şi găsească alternative şi atunci avem nevoie de alte intrări de capital, chiar dacă ele sunt pe termen scurt, de portofoliu”, a spus Isărescu.

Guvernatorul a declarat că BNR se uită mai puţin la cursul de schimb decât se crede.

„Trebuie să scoatem această obssesie că ne uităm numai la cursul de schimb. Realitatea este că la cursul de schimb începem să ne uităm mai puţin, că nu avem încotro. Dar ne uităm la alte lucruri care ar putea să fie chiar mai păcătoase decât o mişcare de 2-3 procente a cursului de schimb”, a declarat Isărescu.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails