Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Isărescu: TVA va rămâne la acest nivel, altfel am introduce instabilitate fiscală

A- A A+
Isărescu: TVA va rămâne la acest nivel, altfel am introduce instabilitate fiscală

Nivelul TVA nu se va schimba în următorii ani, altfel s-ar întroduce instabilitate fiscală în ţară, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Noi avem un nivel de impozitare relativ scăzut la impozitele mari, cu excepţia TVA, care acum este la unul dintre cele mai înalte niveluri de impozitare din Europa”, a spus Isărescu, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat dacă taxa pe valoare adăugată va rămâne la nivelul actual, guvernatorul BNR a declarat că nivelul TVA va rămâne neschimbat „cel puţin câţiva ani pentru că altfel înseamnă că am introdus o instabilitate fiscală totală în ţara acesta”.

El a declarat că mediul de afaceri din România este neprielinc.

„Numărul mare de impozite, de raportări, să o numesc aşa hărţuială aceasta nesfârşită, dă şi climatul neprielnic pentru afaceri. Este în continuare o confuzie mare între afaceri şi afacerist. A face afaceri, înseamnă a crea locuri de muncă, a plăti salarii, a plăti impozite într-un mediu concurenţial. Aceasta este economia de piaţă, trebuie să o acceptăm. Confuzionarea mediului de afaceri cu tunari, cu afaceri neserioase, eu nu spun că nu se întâmplă în România, dar cred că este nesănătoasă. Mediul de afaceri trebuie să fie încurajat”, a mai spus Isărescu.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bafweb.com

Related Posts with Thumbnails