Isărescu: Probabil că România va majora impozitele, dar până atunci trebuie extinsă baza de impozitare


Probabil că România va majora în viitor impozitele, dar până atunci trebuie extinsă baza de impozitare, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, care a adăugat că este nevoie de reducerea cheltuielilor.

„Dacă nu am fi tăiat cheltuielile, majorarea impozitelor nu era decât o soluţie temporară şi tot la tăieri de chetuieli ajungeam”, a menţionat Isărescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a spus că nefiscalizarea pământului a fost una din cauzele boomului imobiliar, precizând că impozitarea pământului are şi rolul de aduce active în circuitul economic.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că măsurile de austeritate ale Guvernului se vor aplica până pe 31 decembrie 2010, precizând că fundamentul legal care stă la baza reducerilor de salarii şi pensii este principiul constituţional privind restrângerea temporară a unor drepturi.

Toate pensiile vor scădea, în afară de pensia socială minimă de 350 de lei, salariile bugetarilor scad cu 25%, iar niciun salariu nu va fi mai mic de 600 de lei, sunt deciziile pe care le-a luat miercuri coaliţia de guvernare şi care vor fi adoptate şi de Guvern.

Sursa: NewsIn