Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ivan (BCR): O prioritate în România ar trebui să fie accesarea proiectelor în domeniul public

A- A A+
Ivan (BCR): O prioritate în România ar trebui să fie accesarea proiectelor în domeniul public

O prioritate în România ar trebui să fie accesarea şi implementarea proiectelor în domeniul public, în condiţiile în care clienţii din domeniul privat ai băncilor au nevoie de infrastructură pentru desfăşurarea activităţii, a declarat directorul executiv al Direcţiei Instituţii Financiare din BCR.

„Considerăm că fondurile europene ar trebui să aibă ca focus ceea ce ţine de sectorul public. Astfel, considerăm că o prioritate în România ar trebui să fie accesarea şi implementarea proiectelor în domeniul public, deoarece clienţii noştri din domeniul privat au nevoie în vecinătatea lor de infrastructura necesară. Cu alte cuvinte, dezvoltăm turismul rural, dar nu sunt drumurile făcute. Câte alte costuri trebuie să suporte clienţii din domeniul privat pentru că încă nu s-au făcut lucrurile necesare în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii?”, a declarat miercuri directorul executiv al Direcţiei Instituţii Financiare din cadrul BCR, Ramona Ivan.

Reprezentantul BCR a mai spus că anul acesta urmează lansarea câtorva licitaţii importante pe partea de POS Mediu la care BCR va fi prezentă.

În ceea ce priveşte emiterea scrisorilor de confort necesare la depunerea proiectelor la Autorităţile de Management/Organismele Intermediare, BCR a lansat produsul „48 ore pre-analiză”. Acesta este un instrument de pre-analiză pe baza căruia BCR poate informa concret un client care vine cu o idee de proiect dacă acesta este eligibil din punct de vedere al prevederilor specifice ghidului aplicantului pentru domeniul în care doreşte finanţarea proiectului, precum şi pentru obţinerea de produse de creditare bancară necesare implementării proiectului.

De asemenea, BCR lansat produsul „Fluxul rapid pentru emiterea de Scrisori de Confort” pentru depunerea proiectelor în cadrul apelurilor de proiecte, pe baza unei proceduri rapide de analiză de credit, de maximum 5-7 zile.

BCR a finanţat în primele cinci luni proiecte beneficiare de fonduri europene în valoare de 2 miliarde lei, în creştere cu circa 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Valoarea proiectelor beneficiare de fonduri europene derulate prin BCR a crescut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea proiectelor din perioada 2007-2010 este cu circa 2,5 ori mai mare faţă de primele cinci luni ale acestui an.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails