Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Jeffrey Franks: Privatizările companiilor de stat au derapat. Vezi cine i-ar putea interesa pe investitori

A- A A+
Jeffrey Franks: Privatizările companiilor de stat au derapat. Vezi cine i-ar putea interesa pe investitori

Calendarul de privatizare a derapat, unele licitaţii eşuând pentru că nu au fost bine pregătite, iar Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis să se concentreze pe şase companii, respectiv Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz şi ofertele publice la Tarom şi CFR Marfă, a declarat Jeffrey Franks.

“Continuă derapajul privind calendarul privatizărilor, mai ales că mai multe procese au eşuat din raţiuni ce ar fi putut fi prevenite (…) Am căutat axarea programului pe companiile cu un impact economic mai mare şi cu mai mare impact pe atragerea investitorilor. Dar nu vindem bijuteriile coroanei? Chiar şi bijuteriile coroanei necesită investiţii de milioane pentru a ţine pasul cu progresul tehnologic şi o economie în creştere. Statul nu are aceşti bani şi trebuie să vină din mediul privat „, a spus şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, citat de www.mediafax.ro.

El a precizat că noul Guvern va trebui să se concentreze pe listarea Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz şi ofertele publice la Tarom şi CFR Marfă, chiar dacă „şi privatizarea Oltchim este importantă”.

Related Posts with Thumbnails