Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Jucu fără Nokia: şomeri şi imobile devalorizate

A- A A+
Jucu fără Nokia: şomeri şi imobile devalorizate

Imobiliarele din comuna Jucu au puternic de suferit în urma plecării producătorului de telefoane mobile Nokia. Chiar dacă italienii de la DeLonghi au preluat halele finlandezilor, urmând să deruleze o investiţie de 30 milioane euro, economia comunei stă mai mult cu un picior în groapă, iar şomerii nu-şi găsesc de lucru. Anual primăria Jucu încasa de pe urma Nokia aproape jumătate de milion de euro.

În Nokia Village ar fi trebuit să apară un cartier rezidenţial cu piscine, terenuri de sport, supermarketuri şi hoteluri de 5 stele. De-a lungul celor trei ani, cât a ţinut investiţa Nokia de la Jucu, au început să se ridice blocuri, iar străinii au şi cumpărat o parte din apartamente, cu 27.000 de euro bucata, însă în mementul de faţă dezvoltatorii, pentru că nu au mai avut cumpărători, au lăsat clădirile nefinisate.

În prezent, la Jucu toată lumea vinde, titrează www.zf.ro. Case noi, ridicate în 2007 şi 2008, se dau acum şi cu 40.000 de euro, iar proprietarii de teren ar vrea să dea timpul înapoi. După creşterea spectaculoasă din 2008, când un metru pătrat se vindea şi cu 100 de euro, acum preţurile au coborât sub 10 euro.

Related Posts with Thumbnails