Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Konieczny: Listarea FP pe una din bursele mondiale este propusă pentru prima jumătate a lui 2012

A- A A+
Konieczny: Listarea FP pe una din bursele mondiale este propusă pentru prima jumătate a lui 2012

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, a declarat miercuri că a doua listare a Fondului pe una dintre bursele internaţionale reprezintă un punct foarte important pe agendă, listarea fiind propusă pentru prima jumătate a anului viitor.

„În ceea ce priveşte progresele viitoare, a doua listare este un punct foarte important pe agenda nostră. Am vorbit despre acest lucru în urmă cu un an, iar la jumătatea acestui an am făcut recomandarea că Fondul Proprietatea trebuie sa fie pe una dintre bursele de valori internaţionale”, a menţionat Konieczny.

Managerul de fond al FP a menţionat că se doreşte păstrarea acestui punct pe agendă. „Am facut câţiva paşi pentru a putea să realizăm această listare, însă mai avem nevoie ca autoritatea de reglementare, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) să ne dea acordul”, a menţionat Konieczny.

Acesta susţine că ţinta rămâne prima jumătate a anului viitor „dacă se poate”. „Aici avem enumerate câteva restricţii pe care CNVM le impune. Am studiat foarte bine piaţa şi posibilităţile înainte să facem această recomandare. Faptele arată că pieţele locale beneficiază cel mai adesea în urma listării secundare. Lichidităţile pe piaţa locală cresc, iar principala idee a celei de-a doua listări este de a atrage investitorii, şi nu de a retrage lichidităţile de pe piaţă”, a mai spus managerul de fond al FP.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat câştigător, în iulie 2009, al mandatului în valoare de 3,63 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails