Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Leul este printre cele mai stabile monede din regiune, susţine Popa

A- A A+
Leul este printre cele mai stabile monede din regiune, susţine Popa

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi că leul este printre cele mai stabile monede din regiune, în condiţiile în care s-a depreciat faţă de euro cu mai puţin de 3% de la începutul anului.

„Leul este printre cele mai stabile monede din regiune şi asta este posibil să fie şi datorită fundamentelor economice îmbunătăţite ale României”, a menţionat Popa.

Viceguvernatorul BNR a subliniat că nu au fost înregistrate „mişcări dramatice” în cazul leului.

„Cred că este vorba despre un fenomen (deprecierea monedelor – n.r) pe care îl vedem în toate ţările emergente, din cauza temerilor investitorilor internaţionali şi a aversiunii crescute a acestora faţă de risc, cu o fugă către plasamente mai sigure în alte valute, inclusiv în dolari sau în alte monede cum ar fi francul elveţian. Aceasta afectează alte ţări într-o manieră mult mai dramatică decât în cazul României. Zlotul polonez s-a depreciat cu peste 10%, forintul cu circa 7%, iar leul a înregistrat de la începutul anului o depreciere de 3%, poate să fie mai puţin”, a spus oficialul BNR.

Banca Naţională a României a afişat joi un curs de referinţă de 4,3218 lei/euro, cel mai ridicat din acest an, cu 0,02% mai mare faţă de şedinţa precedentă, în vreme ce dolarul american a pierdut teren în raport cu moneda naţională, ajungând la 3,1630 lei/dolar.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails