Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone România,a fost promovată director operaţional al Grupului pe Europa

A- A A+
Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone România,a fost promovată director operaţional al Grupului pe Europa

Liliana Solomon pleacă de la conducerea Vodafone România, începând cu 1 decembrie, fiind promovată director operaţional al Grupului Vodafone pe Europa, iar noul CEO al Vodafone România va fi Inaki Berroeta, care a condus din iulie 2007 şi până în prezent compania Vodafone Malta.

„Vodafone anunţă numirea Lilianei Solomon în funcţia de Director of Operations, Europe Region, începând cu data de 1 decembrie 2010, poziţie cu sediul la Londra din care va raporta către Michel Combe, CEO Europe Region, Vodafone”, se arată într-un comunicat emis luni pe site-ul Vodafone România.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., este unul dintre operatorii principali de telecomunicaţii mobile de pe piaţa locală, având peste 9,8 milioane de clienţi, la data de 30 iunie 2010.

„După cinci ani extraordinari petrecuţi alături de echipa Vodafone România, am acceptat o nouă provocare în Grupul Vodafone. Am convingerea că ceea ce am construit aici împreună cu colegii mei reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Am avut oportunitatea să conduc o echipă plină de oameni talentaţi şi pasionaţi. Aş dori să le mulţumesc colegilor mei, partenerilor şi clienţilor noştri, pentru sprijinul şi încrederea acordate în toţi aceşti ani”, a declarat Liliana Solomon.

Cu peste 15 ani de experienţă în telecomunicaţii, Inaki Berroeta a deţinut mai multe poziţii de conducere în Vodafone Group. Inaki este unul dintre primii angajaţi ai companiei care urma să devină Vodafone, el alăturându-se echipei în anul 1995, când Vodafone Spania era încă Airtel Movil, S.A. În 1997, Inaki s-a mutat în California, USA, alăturându-se AirTouch International din poziţia de Information Technology Manager, iar în 1999, a lucrat pentru Global Star USA, ca Manager Customer Care & Billing System. În anul 2000, Inaki a revenit în Spania, iar până în 2007 a deţinut mai multe poziţii executive la Vodafone Spania: director of Software Development Centre, head of enterprise Products and Services, şi, în cele din urmă, head of sales Enterprise, Business Unit for the Northern Region. Inaki Berroeta este licenţiat în Telecomunicaţii şi are un MBA de la Henley Management College, UK. Spaniol de origine, este căsătorit cu Sandy şi are două fiice, Xiaoli si Xianing, în vârsta de 11, respectiv de 6 ani.

La rândul său, Liliana Solomon s-a alăturat Vodafone în anul 2005 şi a fost CEO al Vodafone România în ultimii 5 ani. În aceasta perioada, Vodafone România şi-a dublat cifra de afaceri şi şi-a crescut numărul de clienţi cu 50%, atingând marje de profit de 45%. Cu o experienţă de peste 15 ani în industria telecom, Liliana Solomon a deţinut anterior poziţii executive în cadrul mai multor companii internaţionale: chief financial officer al T-Mobile Marea Britanie, chief financial officer al Cable&Wireless Marea Britanie şi vicepreşedinte executiv al Diviziei de Management în cadrul Deutsche Telekom. Liliana are un doctorat în fizică şi un MBA de la INSEAD, Franţa. De origine română, Liliana Solomon este căsătorită cu Mihai şi are un fiu în vârstă de 2 ani, Mark.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.tehnopol.ro

Related Posts with Thumbnails