Marile case de avocatură abordează nişa de consultanţă fiscală diferit


În vreme ce grupul de consultanţă juridică Boştină a decis că să renunţe la firmele de consultanţă fiscală şi consultanţă în domeniul fondurilor europene, Muşat şi Asociaţii au anunţat de curand că îşi va extinde divizia de expertiză în domeniul fiscal, prin cooptarea lui Bogdan Voinescu, în calitate de Tax Partner, în echipa Musat & Asociaţii – Consultanţă Fiscală, entitate afiliată casei de avocatură. Bogdan Voinescu are o experieţta de 14 ani in domeniul consultanţei fiscale, dintre care 8 ani în cadrul a două mari companii din BIG 4 – Deloitte si Ernst & Young. De altfel, alţi doi consultanţi fiscali, Andreea Florian – Tax Manager şi Iuliana Cîrlig – Senior Tax Consultant s-au alăturat echipei Muşat & Asociaţii.
Societăţile de consultanţă fiscală şi în sfera fondurilor europene, fondate de Boştină, vor continua să existe ca firme independente, care se vor dezvolta pe cont propriu.
„Înfiinţarea acestor companii în urmă cu 8 şi, respectiv 6 ani, a fost un lucru bun, confirmarea venind şi din faptul ca aceleaşi inţiative au avut-o ulterior şi alte mari case de avocatura. Am fost pionieri într-o nişa extrem de interesantă a serviciilor de consultanţa din România, dar rezultatele înregistrate de casa de avocatura în anul trecut ne arată că trebuie să ne concentrăm asupra unui singur lucru, şi anume avocatura” spune avocatul Coordonator Doru Cătălin Boştină.
Boştină & Associates Fiscal Consulting a fost înfiinţată în 2004. În anul 2008, compania a fost afiliată la AGN International, cea de a 7-a reţea mondială a companiilor de consultanţă fiscală şi de audit independente din lume, ceea ce a asigurat colaborarea cu firme de renume pe plan internaţional din domeniul financiar-fiscal si de audit, cu expertiză într-o varietate largă de industrii, afiliere care a permis diversificarea gamei de servicii şi creşterea cifrei de afaceri.