Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Marţea neagră a burselor internaţionale: Magnaţii lumii au rămas fără miliarde de dolari

A- A A+
Marţea neagră a burselor internaţionale: Magnaţii lumii au rămas fără miliarde de dolari

Scăderea burselor înregistrată marţi, pe fondul datelor macroeconomice slabe din Europa şi îndoielilor legate de succesul restructurării datoriei Greciei, i-a lovit puternic pe bogaţii lumii. Astfel, numai într-o singură zi, 20 dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei au înregistrat o scădere a activelor lor de 11,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Patrimoniul liderului mondial din industria siderurgică ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, s-a diminuat cu 918 de milioane de dolari, adică 4%, ajungând la 22,3 miliarde de dolari, www.agerpres.ro.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a pierdut pe fondul declinului de marţi al pieţelor 805,4 milioane de dolari, astfel încât averea sa a ajuns la 61,3 miliarde de dolari.
Averea fondatorilor Google Inc. Sergey Brin şi Larry Page s-a redus cu 560 milioane de dolari, după ce preţul acţiunilor Google a înregistrat o scădere de 1,5%.
Indicii bursieri din SUA au înregistrat marţi pierderi între 1,3-1,5%, în timp ce scăderea burselor europene a fost şi mai substanţială, între 1,8-3,6%.

Sondajele PMI au arătat  o contracţie economică de 0.1%-0.2% în zona euro în primul trimestru al acestui an.

Bursele internaţionale au scăzut în sedinţa de luni, 5 martie, continuând trendul de reducere a expunerii la risc, început săptămâna precedent, potrivit raportului BT Asset Management.

Marţi, 6 martie, din cauza îngrijorărilor legate de adâncimea recesiunii în zona euro şi de efectul pe care încetinirea (normală de altfel) a Chinei o va avea asupra economiei globale si europene, bursele au resimţit o altă tendinţă descendentă.

Related Posts with Thumbnails