Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Măsurile de austeritate anunţate de guvern ţin capul de afiş al presei de vineri

A- A A+
Măsurile de austeritate anunţate de guvern ţin capul de afiş al presei de vineri

Presa de vineri scrie cu precădere despre măsurile de austeritate anunţate joi de premier şi de declaraţiile ministrului de finanţe despre disponibilizarea bugetarilor.

Astfel, România Liberă relatează anunţul premierului Emil Boc cu privire la adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile în instituţiile publice în artiolul „Boc: cheltuielile vor fi reduse cu 20% în toate instituţiile publice”.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/boc-cheltuielile-vor-fi-reduse-cu-20-in-toate-institutiile-publice-190612.html

Gândul scrie despre salariile bugetarilor, care vor fi tăiate în scurt timp cu 25%, şi care ar putea reveni la un nivel decent doar dacă vor fi daţi afară „cel puţin” 100.000 de bugetari, după cum a declarat joi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Tot în articolul „Vlădescu: Trebuie concediaţi 100.000 de bugetari. Rădulescu, BNR: Daţi afară pilele”, consilierul Băncii Naţionale a României (BNR) Eugen Rădulescu a declarat că dacă se doreşte „subţierea” aparatului bugetar fără afectarea activităţii statului, ar trebui concediate pilele, respectiv persoanele care au fost angajate la stat doar în baza relaţiilor de rudenie sau politice cu diverşi oameni politici.

http://www.gandul.info/news/vladescu-trebuie-concediati-100-000-de-bugetari-radulescu-bnr-dati-afara-pilele-6428794

Tot Gândul scrie şi despre varianta impusă de Cabinetul Boc pentru a-i forţa indirect pe reprezentanţii săi din societăţile sau companiile cu capital minoritar de stat să-şi doneze indemnizaţiile pe care le primesc ca membri ai consiliilor de administraţie în articolul „Solidaritatea obligatorie – Boc îşi pune subordonaţii să-şi dea salariul înapoi”.

http://www.gandul.info/news/solidaritatea-obligatorie-boc-isi-pune-subordonatii-sa-si-dea-salariul-inapoi-6428725

România Liberă mai scrie şi despre „Problemele unui pensionar cu 31.000 RON pe lună”, în care descrie situaţia pilotului Constantin Voicu, care la 52 de ani are o pensie lunară de peste 30.000 lei (indexabilă cu inflaţia).

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/problemele-unui-pensionar-cu-31-000-ron-pe-luna-190689.html

La rândul său, Adevărul scrie că „Şefa Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ stă în concediu medical de un an şi 3 luni / Salariu lunar de 3.800 de lei”.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Bolnava_de_nesimtire_pe_banii_statului_0_281972391.html

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails