Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MDRT va aloca 87 mil. lei în 2011 pentru primele de stat din programul de economisire şi creditare

A- A A+
MDRT va aloca 87 mil. lei în 2011 pentru primele de stat din programul de economisire şi creditare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) trebuie să aloce în acest an 87 milioane lei pentru primele de stat acordate în cadrul programului de economisire și creditare în sistem colectiv, fiind vorba 180.000 de contracte, a declarat joi ministrul Elena Udrea.

”Interesul meu pentru sistemul acesta de creditare și economisire a început să crească, programul prinde contur și sunt din ce în ce mai mulți cei care vor să economisească prin acest sistem. Am încercat să facem față cu bugetul pe care îl avem. În 2011 sunt vreo 81 milioane lei pe care ministerul trebuie să îi aloce pentru program ca primă de stat pentru 180.000 contracte economisire și creditare”,  a precizat Udrea, în cadrul unui forum pe teme de creditare.

Suma estimată pentru 2012 pentru primele de la stat este de peste 97 milioane lei.

MDRT deruleazã programul de economisire şi creditare în sistem colectiv, prin intermediul  celor douã case de economii pentru domeniul locativ, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe.

La începutul fiecãrui an, cele douã case de economii pentru domeniul locativ transmit MDRT solictarea de primă de stat pentru beneficiarii care au încheiat contracte de economisire creditare în anul precedent. MDRT verificã solicitãrile anuale transmise de cele douã case de economii pentru domeniul locativ, elaboreazã notele de fundamentare pentru deschiderile de credite bugetare în vederea decontãrii si urmãreşte aprobarea notelor de fundamentare şi a încadrãrii plãţilor în bugetul aprobat cu aceastã destinaţie în bugetul MDRT.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails