Flash Feed Scroll Reader

MECMA:Şapte companii româneşti din industria de apărare vizează contracte de export în zona Golfului

A- A A+
MECMA:Şapte companii româneşti din industria de apărare vizează contracte de export în zona Golfului

Şapte companii româneşti din industria de apărare vizează contracte de export în ţările din zona Golfului, acolo unde exportul românesc de produse şi servicii de tehnică militară este în continuă creştere în ultimii ani,a anunţat marţi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Potrivit instituţiei, companiile interesate sunt Romarm, Romtehnica, U.M. Tohan, I.M. Mija, Electromecanica, Pro Optica şi Aerostar. În perioada 12-14 decembrie 2011, companiile menţionate expun în cadrul ediţiei inaugurale a expoziţiei militare internaţionale „Gulf Defence & Aerospace 2011” din Kuwait.

„Domeniile de interes sunt cele ale transportoarelor blindate, sisteme de armament de artileriei şi infanterie, sisteme de vedere optoelectrice, bugetele alocate achiziţiilor în aceste sectoare depăşind suma de trei miliarde dolari anual. Compania naţională Romarm, prezentă la târg, urmăreşte atât o continuitate a  legăturilor comerciale în zona Golfului, cât şi o dinamizare a activităţii de export pe componentele aflate în portofoliu cu alţi parteneri ce vor fi identificaţi cu ocazia acestui eveniment”, se arată în comunicat.

La acest târg expun sub pavilion naţional companii prestigioase de profil din SUA, Marea Britania, Franţa, Canada şi Germania. Sunt prezente, de asemenea, cu stand naţional, firme de specialitate din Serbia, Bulgaria, Azerbaidjan sau Africa de Sud.

„Participarea companiilor româneşti de profil, cu sprijinul MECMA şi Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS), în colaborare cu patronatul de ramură PATROMIL, la primul târg de tehnică militară din Kuwait reprezintă o nouă oportunitate pentru dezvoltarea sustenabilă a exportului românesc”, se mai spune în comunicat.

Related Posts with Thumbnails