Medicredit Leasing IFN şi-a schimbat denumirea în BT Medical Leasing IFN


Compania Medicredit Leasing IFN, deţinută de Banca Transilvania, şi-a schimbat denumirea în BT Medical Leasing IFN, iar pentru acest an îşi propune să finanţeze proiecte noi în valoare de cel puţin 10 milioane euro, a anunţat marţi compania.

„BT Medical Leasing îşi va păstra specializarea în finanţarea echipamentelor medicale, în regim leasing. Pentru susţinerea medicilor cu spririt antreprenorial, în 2010 ne propunem să finanţăm proiecte noi, în valoare de cel puţin 10 milioane euro. Cu siguranţă, compania îşi va consolida poziţia pe această piaţă, cu atât mai mult cu cât beneficiază de suportul Băncii Transilvania, dar şi de sinergiile cu Divizia Pentru Medici, linie de afaceri BT, specializată în finanţarea şi consultanţa proiectelor medicale”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Andrei Dudoiu, într-un comunicat.

Banca Transilvania a intrat în acţionariatul fostei companii Medicredit Leasing IFN SA în anul 2007, cu o deţinere de 38,89% din capitalul social, iar câteva luni mai târziu, în acelaşi an, BT  şi-a majorat participaţia, la 57,39%. În februarie 2010, Banca Transilvania a devenit cel mai mare acţionar al acestei companii, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni, având o participaţie de 99,9994%.

Medicredit Leasing IFN SA, specializată în leasingul de echipamente medicale, a finanţat anul trecut bunuri de 17,6 milioane euro, la un nivel similar cu cel înregistrat în 2008.

Medicredit Leasing IFN este, potrivit propriilor estimări, lider pe piaţa medicală în ceea ce priveşte finanţările în sistem leasing. Compania s-a orientat în ultimii ani către firmele de talie medie şi mare din sistemul medical privat.

Sursa: NewsIn