Flash Feed Scroll Reader

Mese-ciupercă şi noptiere-caracatiţă la tîrgul de mobilă de la Expo Transilvania

A- A A+
Mese-ciupercă şi noptiere-caracatiţă la tîrgul de mobilă de la Expo Transilvania

Mese în formă de ciupercă sau de frunză, biblioteci asemănătoare unui copac, o noptieră-caracatiţă sau un pat-pară sînt numai cîteva dintre piesele de mobilier proiectate de copii şi prezentate la tîrgul de mobilă CONMOB, care a fost deschis ieri la Expo Transilvania

Piesele de mobilier au fost concepute de elevi în cadrul proiectului european WAVE 2, derulat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului, Uniunea Europeană a Mobilei şi Industriile Franceze de Mobilier. Pe baza proiectelor, realizate de elevi din 17 clase ale unor licee de profil din Bucureşti, Brăila, Braşov şi Odorheiul Secuiesc, au fost realizate 30 de piese de mobilier, din care 14 sînt prezentate la CONMOB.

“Acest proiect a avut ca obiectiv descoperirea celor mai bune practici europene pentru popularizarea industriei mobilei şi dezvoltarea vizibilităţii sectorului prin atragerea copiilor  spre domeniul amenajarii spaţiului de locuit şi a producţiei de mobilier. Mobila proiectată nu va fi comercializată, iar piesele produse vor fi prezentate la mai multe tîrguri de profil din ţară, pentru ca apoi să fie oferite şcolilor de unde provin elevii care le-au proiectat”, a afirmat Mircea Vlad, reprezentantul APMR.

Mobilier mai ieftin cu 40% ca în 2009

Evident, în primul rînd la tîrg sînt prezentate exponatele firmelor participante, care oferă o gamă largă de mobilier, de la  dormitoare, camere de zi, sufragerii, camere pentru copii şi tineret, bucătării, biblioteci, mobilier pentru saloane şi holuri, la mobilier pentru birouri sau pentru spaţii comerciale. «Participarea este ceva mai slabă ca anul trecut, acum avem 72 de firme iar în 2009 erau peste 90, dar important este că firmele continuă să participe la CONMOB, chiar dacă şi-au redus suprafaţa de expunere», a afirmat Ioan Avram, director al Expo Transilvania, societatea orgaanizatoare a tîrgului.

«Practic, în proporţie de 75% sînt firme care revin la această manifestare, iar din Cluj lipseşte doar Libertatea, firmele mai mici din Transilvania fiind prezente» a adugat Avram. El consideră că vizitatorii tîrgului nu vor fi dezamăgiţi de oferta expozanţilor, dearece sînt prezentate numeroase modele noi de mobilier, la preţuri mai mici cu 30-40% faţă de anul trecut, cele mai semnificative reduceri de preţuri fiind la canapele, colţare şi fotolii.

Premii pentru vizitatori

Vă reamintim că, în paralel cu CONMOB, la Expo Transilvania se desfăşoară şi EXPO CASA, manifestare unde sînt prezentate produse de arhitectură şi design interior, decoraţiuni interioare (covoare, mochete, carpete), produse pentru amenajări interioare (gresie, faianţă, roci ornamentale, tapet, parchet, podele, lambriuri, scări interioare), uşi, ferestre şi faţade, obiecte sanitare, corpuri de iluminat (lustre veioze, aplice) şi instalaţii de încălzire şi climatizare.

Vizitatorii celor două tîrguri au şansa de a cîştiga la concursul “Premiile Vizitatorilor”  premii care constau dintr-o canapea, un fotoliu şi o comodă. Extragerile au loc duminica, 7 noiembrie, la ora 15, iar tîrgurile pot fi vizitate pînă sîmbătă, 6 noiembrie, între orele 11 – 19, iar duminică, 7 noiembrie, între orele 11 – 16.

Sursa: Faclia de Cluj

Related Posts with Thumbnails