Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MFP avertizează în privinţa unui atac tip phishing, sunt cerute date pentru o rambursare de impozit

A- A A+
MFP avertizează în privinţa unui atac tip phishing, sunt cerute date pentru o rambursare de impozit

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a avertizat joi contribuabilii să nu dea curs unui e-mail care circulă pe internet, prin care aceştia sunt înştiinţaţi că au de primit o rambursare de impozit, iar pentru aceasta ar trebui să acceseze un link în vederea completării unui formular.

„Începând cu data de 5 octombrie s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale şi persoane fizice, cu privire la conţinutul unui e-mail prin care erau înştiinţaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit, scop în care li se solicita completarea unui formular conţinând date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc. Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail”, se arată în comunicatul MFP.

Instituţia menţionează că, în urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice.

„Atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii”, anunţă MFP.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails