Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MFP riscă să fie dat în judecată de către cei care ar putea să nu primească dividende la FP

A- A A+
MFP riscă să fie dat în judecată de către cei care ar putea să nu primească dividende la FP

Asociaţia Acţionarilor Privaţi din Fondul Proprietatea (FP) avertizează Ministerul Finanţelor şi Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor asupra riscului de a fi acţionate în instanţă de mai mulţi petenţi nemulţumiţi că, din motive birocratice, nu ar putea beneficia de dividende la FP.

„Asociaţia Acţionarilor Privaţi din Fondul Proprietatea avertizează Ministerul Finanţelor, precum şi ANRP-Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor asupra riscului de a fi acţionate în instantă cele doua instituţii de către mai mulţi petenţi care au subscris în luna septembrie pentru despăgubirea în acţiuni la Fondul Proprietatea. Aceştia au sesizat asociaţia noastră că, din motive birocratice sunt întârziaţi cu soluţionarea cererilor, cu consecinţa depăşirii datei de referinţă (27 septembrie 2010) pentru înregistrarea în Registrul Acţionarilor FP, fapt ce i-ar împiedica să beneficieze de plata dividendelor”, se arată într-un comunicat emis luni de Asociaţia Actţonarilor Privaţi din Fondul Proprietatea.

Astfel, Ministerul Finanţelor este incriminat că, din motive de conflict de interes („i-ar diminua cota deţinută de acţiuni la FP şi,, implicit valoarea dividendelor încasate”) a dispus ANRP să nu mediatizeze din timp decizia suspendării plăţilor în numerar, precum şi posibilitatea schimbării opţiunii petenţilor în despăgubirea în acţiuni.

„Reacţia de protest generată în rândul sutelor de petenţi ce aşteaptă de ani de zile la porţile ANRP despăgubirile promise de catre stat poate avea consecinţe de contestare inclusiv a ultimei AGA de la Fondul Proprietatea din 6 septembrie, sute de petenţi fiind nemulţumiţi de termenul stabilit prea strâns de conducerea fondului, în dezacord cu aşteptările celor pentru care a fost chiar creat acest fond”, se mai spune în comunicat.

Vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor Foştilor Proprietari, Marius Murgu, declara, la începutul lunii septembrie, că aproape 10.000 de foşti proprietari riscă să nu primească dividende de la Fondul Proprietatea, întrucât Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor întârzie întocmirea formalităţilor.

„Sunt aproape zece mii de persoane îndreptăţite care au fost ţinute în speranţa că li se vor da plăţi în numerar cu dosare soluţionate. Până la urmă, a ieşit Guvernul Boc, a spus nu mai am bani, a ieşit la 30 iunie, nu mai am bani, vă dau acţiuni la Fondul Proprietatea. Oamenii au venit să-şi facă opţiunea la nevoie în acţiuni la Fondul Proprietatea şi acum sunt întârziaţi şi amânaţi pentru a nu putea intra la plata dividendelor”, a spus Marius Murgu.

Acţionarii Fondului au decis acordarea unor dividende de 1,1 miliarde de lei pentru profiturile înregistrate în 2008 şi 2009.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.financiarul.com

Related Posts with Thumbnails