Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Miliardarul Waren Buffett: Băncile americane au lichidităţi care le ies pe urechi. Sunt o clasă aparte faţă de cele europene

A- A A+
Miliardarul Waren Buffett: Băncile americane au lichidităţi care le ies pe urechi. Sunt o clasă aparte faţă de cele europene

Băncile americane dispun de lichidităţi ample şi sunt o clasă aparte faţă de cele europene, consideră miliardarul Waren Buffett, a cărui companie de investiţii Berkshire Hathaway a plasat peste 19 miliarde de dolari în insituţiile financiare din SUA, informează www.mediafax.ro. La polul opus se află băncile europene care au avut probleme din cauza crizei datoriilor suverane din zona euro şi din decembrie au obţinut de la Banca Centrală Europeană (BCE), în două etape, împrumuturi ieftine pe trei ani în valoare de peste 1.000 de miliarde de euro.

„Aş pune băncile europene şi cele americane în două categorii diferite. Sistemul financiar american se află într-o stare bună. Sistemul financiar european se sufoca acum câteva luni, înainte să primească sprijin de la BCE. (…) Mi-ar plăcea să am o mulţime de bani timp de trei ani, cu o dobândă de 1%, dar nu am probleme. Băncile americane au lichidităţi care le ies pe urechi „, a arătat Buffett, transmite Bloomberg.

Berkshire, condusă de Buffett în ultimii 42 de ani, este principalul acţionar al băncii Wells Fargo, cel mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, la care deţine o participaţie de peste 12 miliarde de dolari.Buffett a investit anul trecut 5 miliarde de dolari în Bank of America, în schimbul unor acţiuni preferenţiale şi garanţii. Berkshire deţine o participaţie şi la US Bancorp, deţinere evaluată la 2,2 miliarde de dolari.

Related Posts with Thumbnails