Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Min. Comunicaţiilor va dezvolta un sistem de schimb de informaţii de 411.852 euro din fonduri UE

A- A A+
Min. Comunicaţiilor va dezvolta un sistem de schimb de informaţii de 411.852 euro din fonduri UE

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a primit oficial acceptul de finanţare pentru proiectul aplicat direct la Comisia Europeană „CIIP – Framework for a Partnership” (prescurtat CIIP-F4P), cu o valoare totală de 411.852 euro, a anunţat ministerul.

„Proiectul de importanţă naţională şi europeană vizează îmbunătăţirea securităţii cibernetice la nivel naţional, creşterea gradului de conştientizare cu privire la infrastructurile critice de informaţie şi  identificarea celor mai bune practici de gestionare a infrastructurilor critice europene din sectorul IT&C”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Proiectul presupune dezvoltarea unui sistem de schimb de informaţii şi de avertizare timpurie care va fi  implementat şi testat printr-un exerciţiu naţional unde vor participa proprietarii sau administratorii infrastructurilor critice de informaţie. La finalul implementării, va fi  elaborat un ghid de bune practici, mai informează MCSI.

„Problematica protecţiei infrastructurilor critice este o prioritate atât la nivel european, cât şi naţional, o dovadă în acest sens fiind şi numărul mare al partenerilor implicaţi în derularea acestui proiect: Ministerul Administratiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, importante companii de comunicaţii (Teletrans, Romtelecom si Transelectrica) şi companii de securitate IT”, se mai arată în comunicat.

MCSI a aplicat pentru obţinerea finanţării acestui proiect, în cadrul apelului destinat “Prevenirii, pregătirii și managementului consecinţelor unui act terorist şi altor riscuri de securitate – Action Grants CIPS 2010 I”, în data de 27 iulie 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails