Min. Economiei a validat oferta BCR privind intermedierea listării a 15% din Transelectrica


Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a anunţat miercuri că singura ofertă depusă pentru intermedierea listării a 15% din acţiunile Transelectrica, de către asocierea BCR, SSIF Intercapital Invest SA şi Swiss Capital SA, a fost declarată ca fiind câştigătoare.

„Comisia internă, numită prin ordin al ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Muşat şi Asociaţii, au analizat conformitatea ofertei financiare cu cerinţele caietului de sarcini şi au declarat ofertă câştigătoare cea a Sindicatului de intermediere constituit din Banca Comercială Română (BCR), SSIF Intercapital Invest SA şi Swiss Capital SA, acesta fiind declarat ofertant selectat”, a anunţat miercuri Ministerul Economiei.

Reprezentanţii MECMA spun că oferta depusă a întrunit punctajul minim precizat prin caietul de sarcini pentru selectarea intermediarului ofertei publice secundare de vânzare de acţiuni emise de Transelectrica, derulată de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat în vederea încheierii contractului de intermediere.

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica este deja listat cu 10% din acţiuni la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, cu simbolul TEL. Ministerul Economiei a demarat recent şi procesul de selectare a intermediarului ofertei publice secundare de vânzare a pachetului de încă 15 % acţiuni emise de Transelectrica.

Transelectrica (TEL) a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net de 178,63 milioane lei, după ce în perioada similară din anul trecut compania înregistrase o pierdere de 58,16 milioane lei. De asemenea, Transelectrica a realizat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri netă de 1,34 miliarde lei, în creştere cu 9,8% faţă de afacerile realizate în semestrul I din 2010, de 1,22 miliarde lei.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 78 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, şi 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Sursa: NewsIn