Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Afacerilor Europene va include Departamentul Afacerilor Europene şi ACIS

A- A A+
Ministerul Afacerilor Europene va include Departamentul Afacerilor Europene şi ACIS

Vicepreşedintele PDL, deputatul Sever Voinescu a anunţat că ministerul care va coordona absorbţia fondurilor europene şi va fi primul partener de discuţie cu Comisia Europeană va fi format având la bază Departamentul Afacerilor Europene şi Agenţia pentru Coordonarea Instrumentelor Strucuturale.

„Ministerul Afacerilor Europene urmează să coordoneze absorbţia fondurilor europene, să fie interlocutorul privilegiat al Comisiei Europene în România. Din punct de vedere structural, va cuprinde actualul Departament al Afacerilor Europene care se află în subordinea directă a primului-ministru, precum şi Agenţia pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, care acum este în Ministerul de Finanţe”, a explicat Sever Voinescu.

Democrat-liberalul crede că votul din Parlament pentru înfiinţarea noului minister şi pentru cel care va deţine şefia acestuia, Leonard Orban va putea fi dat marţea viitoare, urmând ca la scurt timp preşedintele să semenze decretul de instalare a lui Orban. „Cred că la jumătatea săptămânii viitoare, noul ministru va fi instalat”, a spus purtătorul de cuvânt al PDL.

Întrebat dacă Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, prin articolul 37, nu obligă Executivul să se supună în întregime unui nou vot de investitură al Parlamentului, Voinescu a răspuns: „Din punct de vedere constituţional, nu este cazul. Când se modifică structura, se vine cu această modificare în Parlament. Prin urmare, nu este vorba de o validare a întregului cabinet. Vom merge în Parlament cu propunerea de modificare a listei Guvernului în sensul adăugării unui minister pe această listă”.

Pedelistul crede că instituirea unui nou minister va trece fără probleme prin Parlament. „Nu văd de ce opoziţia s-ar opune pentru că interesul pentru absorbţia fondurilor europene, într-un moment în care România are nevoie de investiţii ca de aer, este o chestiune care e de interes naţional, transpartinic”, a spus Sever Voinescu. Pe de altă parte, acesta a precizat că se vor lua măsuri pentru ca parlamentarii majorităţii să fie prezenţi în număr cât mai mare la votul dat pentru Ministerul Afacerilor Europene. „În plan intern, vom fi mai fermi şi vom lua măsurile organizatorice necesare să nu avem această problemă”, a spus Voinescu referindu-se la nivelul prezenţei parlamentarilor puterii.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails