Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Comunicaţiilor va lansa miercuri un apel de 280 mil. lei pentru sprijinirea IMM-urilor

A- A A+
Ministerul Comunicaţiilor va lansa miercuri un apel de 280 mil. lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va lansa miercuri apelul de proiecte pentru acordarea de sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri, bugetul total alocat acestui apel de proiecte fiind de 280 milioane lei.

Beneficiarii eligibili pentru această operaţiune sunt IMM-urile. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate este de 1,2 milioane lei, iar cea minimă de 45.000 lei, potrivit unui comunicat emis marţi de minister.

Acest apel este o prelungire a operaţiunii 3.1.1. “Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe”, în valoare de maxim 1,1 milioane lei pe proiect, unde sunt în evaluare 2.464 de proiecte.

„Înregistrarea propunerii de proiect se va realiza on-line (www.fonduri.mcsi.ro), în mod continuu, începând cu 5 octombrie 2011, ora 9:00 şi se va încheia în 30 martie 2012, ora 16:30″, se arată în comunicat.

Activităţile eligibile în cadrul acestui proiect sunt: achiziţionarea de aplicaţii software, echipamente TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor), alte mijloace fixe, servicii de consultanţă şi training specializat, achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru pregătirea şi managementul proiectului, inclusiv servicii de asistenţă juridică pentru realizarea achiziţiilor publice din cadrul proiectului, precum şi achiziţionarea de aplicaţii software şi licenţe software necesare pentru realizarea proiectului.

De asemenea, alte activităţi eligibile sunt: achiziţionarea de echipamente TIC (servere, calculatoare personale de tip desktop/portabile monitoare, echipamente de reţea, echipamente periferice etc.), achiziţionarea de mijloace fixe, care nu intră în categoria de mai sus, necesare pentru funcţionarea aplicaţiei informatice, instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate şi cel care va asigura mentenanţa – activitate obligatorie, informare şi publicitate pentru proiect – activitate obligatorie, dar şi auditarea finală a proiectului, inclusiv auditarea din punctul de vedere al securităţii aplicaţiei – activitate obligatorie.

Ghidul solicitantului este publicat în varianta finală, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Secţiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potenţialii beneficiari şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails