Ministerul Economiei va avea 598 de posturi, cu 32% mai puţine, a decis miercuri Guvernul


Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri reducerea cu 32% a numărului total de posturi din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, de la 875 la 598 de posturi, „exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului”, a anunţat miercuri seară ministerul.

„Ministrul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri propunerea de restructurare şi reorganizare a aparatului propriu al ministerului, care a fost aprobată de Executiv. Astfel, prin diminuarea cu 32% (277 de posturi) a numărului total de posturi (exclusiv demnitari şi cabinetul ministrului), noua structură a ministerului prevede un număr de 598 de posturi (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului), din care 80 posturi în reţeaua externă”, se arată în comunicatul emis de minister.

Conform HG nr. 1634 din 29 decembrie 2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în aparatul propriu al ministerului erau prevăzute 875 de posturi (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului), din care 130 de posturi în reţeaua externă şi 6 posturi de demnitari (ministrul şi cinci secretari de stat).

De asemenea, Guvernul renunţă la 18 secretari şi subsecretari de stat în urma restructurării decise miercuri de Executiv. Astfel, la Ministerul Economiei au fost eliberaţi din funcţie secretarul de stat pentru energie şi resurse minerale Tudor Șerban, secretarul de stat pentru comerţ exterior Maria Pârcălăbescu şi cel pentru IMM-uri şi mediul de afaceri, Irinel Cristu. Cei doi secretari de stat care rămân în funcţie la minister sunt Karoly Borbely şi Constantin Claudiu Stafie.

Sursa: NewsIn