Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Finanţelor are o lună la dispoziţie pentru a veni cu o variantă de impozit forfetar

A- A A+
Ministerul Finanţelor are o lună la dispoziţie pentru a veni cu o variantă de impozit forfetar

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat miercuri că a fost mandatat de Guvern ca într-o lună să vină cu o variantă de impozit forfetar, care urmează să se aplice de la 1 ianuarie.

„Am fost mandatat de către Guvern ca într-o lună să venim cu o variantă de impozit forfetar. Am discutat şi cu Comisia Europeană, şi cu FMI despre decizia luată astăzi şi măsurile pe care urmează să le luăm începând cu 1 ianuarie. O să definitivăm acest lucru împreună cu FMI şi CE pentru că vor veni în misiune în luna octombrie”, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Impozitul forfetar urmează să înlocuiască, de la 1 ianuarie, impozitul pe profit, care va fi eliminat de la 1 octombrie. În trimestrul IV al anului 2010, firmele vor plăti impozit pe profit.

„Firmele vor plăti de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2010 impozitul pe profit. Ultima dată pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie pentru trimestrul al III-lea. Ce se va întâmpla? Toate firmele vor plăti în trimestrul IV impozitul pe profit, urmând ca de la 1 ianuarie pentru firmele care sunt în zona de evaziune ridicată şi prin măsuri administrative nu putem să o diminuăm, să aplicăm un impozit care va fi ţintit mult mai bine asupra acestei zone. Deci impozitul minim şi-a încetat activitatea începând cu 1 octombrie. Firmele care se încadrează în prevederile legii privind plata impozitului minim în 25 octombrie vor plăti acest impozit, iar începând cu 25 februarie ele vor plăti impozitul pe profit pe trimestrul IV”, a explicat ministrul Finanţelor.

El a arătat că pentru anul 2010 eliminarea impozitului minim nu are impact asupra bugetului de stat, întrucât impozitul aferent trimestrului IV al anului 2010 se plăteşte în 25 februarie. „Pentru 2011 impactul bugetar este de 1 miliard de lei”, a mai precizat ministrul.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.newschannel.ro

Related Posts with Thumbnails